Messenger spouští automatické video reklamy a překlad konverzací

2. 7. 2018Novinky

Facebook objevil další prostor, kde může zobrazovat video reklamy. Ty se v inboxu Messengeru budou přehrávat automaticky. Kromě toho chystá i další novinku – automatické překládání cizojazyčných konverzací.

Video reklamy

Messenger coby reklamní placement pustil Facebook do světa před 18 měsíci. Nejdříve bylo možné inzerovat statické reklamy, dnes se k nim přidávají automaticky přehrávané video reklamy. Ty se budou zobrazovat a přehrávat v doručené poště mezi konverzacemi od přátel, rodiny a firem.

Ty představují atraktivnější a účinnější inzertní variantu než statické reklamy a vykazují vyšší míru zájmu uživatelů napříč všemi platformami. Proto není divu, že Facebook hledá další prostory, kam by je mohl umístit. A nyní padla řada právě na Messenger.

Překlad konverzací

Messenger nově nabídne i možnost automatického překladu jazyka v konverzacích. Zatím bude překládat mezi angličtinou a španělštinou, ale další jazyky přijdou co nevidět. Překlady bude mít na starosti bot M a přibudou k doporučením, které už dneska pomáhají vygenerovat rychlé odpovědi a další prvky pro zahájení konverzací.

M pochopí, pokud bude vaše zpráva napsaná v cizím jazyce, kterému adresát nerozumí, respektive nemá tento jazyk ve své aplikaci nastavený jako defaultní. Na základě toho mu nabídne, že sdělení přeloží. Nakonec se objeví pop-up okno, které nabídne okamžitý překlad všech zpráv od daného uživatele.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře