Messenger umožňuje zasílat 360° fotografie a HD videa

11. 4. 2018Novinky

Popularita Messengeru roste a počtem uživatelů převyšuje ostatní komunikační platformy. Proto Facebook neustále pracuje na inovacích, aby podporoval konverzaci a sdílení v rámci aplikace. Nejnovější aktualizací je vizuální vylepšení Messengeru, které umožňuje zasílání 360° fotografií a HD videí.

Messenger tak poskytuje uživatelům lepší sdílení perspektivy. 360° fotografie umožňují sdílet více úchvatných pohledů z různých oblastí života – od působivé krajiny, přes výhled z hotelového pokoje až po fotografie všedních osobních či pracovních zážitků.

HD kvalita videí zase zajišťuje, aby snímky byly ostré, dobře vypadaly a diváka více zaujaly. Všechny tyto kroky posouvají Facebook blíže k plné virtuální realitě.

Facebook se k nové aktualizaci vyjádřil na svém blogu: ,,Vizuální obsah patří mezi ty nejpopulárnější a poskytuje způsob, jak přidat do chatu emoce. Začátkem tohoto roku jsme uvedli, že fotografie, videa, samolepky a GIF jsou v Messengeru mimořádně populární, a nyní pokračujeme v tom, abychom funkce vylepšili, zaostřili a obohatili víc než kdy předtím. To je důvod, proč jsme zavedli možnost posílání 360° fotografií a HD videí.‘‘

Facebook také zjednodušil proces nahrávání 360° obsahu. Pokud chcete posílat přes Messenger 360° fotografie, jednoduše nastavte fotoaparát telefonu na panorama, pořiďte obrázek ve formátu 360° a sdílejte ho v Messengeru stejně jako normální fotografii. Messenger se pak postará o zbytek, aby byla fotografie dokonalá. Po jejím otevření stačí pohybovat telefonem či posouvat po fotografii prstem a obrázek se bude otáčet a zobrazovat v rozsahu 360°.

360° fotografie je možné pořídit i přímo v aplikaci Facebooku, kde se vám poté uloží do galerie fotek v mobilním telefonu. Z ní je pak můžete přes Messenger poslat. HD videa můžete sdílet z videí uložených v mobilním telefonu, z vašeho News Feedu nebo z jedné zprávy do druhé.

360° fotografie jsou v Messengeru označeny ikonou kompasu v pravé části obrázku a videa značkou HD nebo SD přímo ve videu. V Messengeru můžete měnit i kvalitu videí dle vaší potřeby.

Aktualizace pro 360° fotografie je k dispozici všem uživatelům po celém světě na platformě iOS i Android. Zasílání HD videí je zatím možné jen v Austrálii, Belgii, Kanadě, Dánsku, Finsku, Francii, Hongkongu, Japonsku, Nizozemsku, Norsku, Rumunsku, Singapuru, Jižní Korei, Švédsku, Švýcarsku, Tchaj-wanu a Spojených státech.

Pokud vám nové nástroje nefungují, ujistěte se, že máte staženou nejnovější verzi Messengeru.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře