Messenger získá jednodušší a rychlejší design

13. 5. 2018Novinky

V posledních letech se Facebook snažil do Messengeru vložit spoustu užitečných a zajímavých prvků, až se dostal do fáze, kdy ho takřka přehltil. Alespoň podle slov uživatelů. Proto dělá krok zpět a vrací Messengeru jednodušší a uživatelsky příjemnější rozhraní.

Už na konferenci F8 připustil Mark Zuckerberg, že když spolu chtějí lidé komunikovat, chtějí to rychlým a jednoduchým způsobem. Proto se Facebook rozhodl pro kompletní redesign Messengeru, který bude tyto požadavky splňovat.

Nová podoba komunikátoru tu bude co nevidět. Na co se můžete těšit?

K dispozici bude například tmavý mód. Tlačítka pro navigaci se zredukují na tři části, které se týkají pouze komunikace. Nadále zůstanou ikonky pro foťák a video chat. Je však velmi pravděpodobné, že nativní fotoaparát se obohatí o prvky rozšířené reality.

Během komunikace pak Facebook sníží počet buttonů ze šesti na čtyři. Chystá se také redesign chatovacích bublin, které stylem více připomínají Skype. Nová aplikace bude také o něco rychlejší než její původní verze.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře