Meta aktualizuje terminologii v rámci metrik

31. 1. 2023Novinky

Meta oznámila, že upravuje terminologii, kterou používá pro zobrazování výkonnostních metrik reklamních kampaní. Jedná se o drobnou změnu, jejíž dopady by však pro inzerenty mohly být relevantní.

V rámci aplikací Ads Manager, Ads Reporting, Ads Help Center, Commerce Insights a Instagram Insights upravuje Meta termín Lidé. Nově se bude nazývat Účty Centra účtů.

Metodika výpočtu těchto metrik se přitom nemění. Čísla, která uvidíte ve svých reportech, budou stejná jako dříve. Jediný rozdíl je v názvu, který by ale pro neinformované mohl být poněkud matoucí.

Novinka v praxi znamená následující:

  • Pokud má například osoba jeden účet na Facebooku a jeden účet na Instagramu, které jsou propojené, bude je Meta počítat jako jeden účet Centra účtů.
  • Pokud však tytéž účty propojené nejsou, budou se pro účely plánování a měření reklam počítat jako dva samostatné účty Centra účtů.

A ještě jedno relevantní vysvětlení:

  • Pokud má osoba více účtů a nepřidala je do stejného účtu Centra účtů, počítají se akce (například kliknutí na reklamu, like fotky nebo přidání komentáře) provedené na jednotlivých účtech odděleně, i když je provedla stejná osoba. To znamená, že pokud by někdo s více účty, které nepřidal do stejného Centra účtů, kliknul na příspěvek a přitom používal svou firemní stránku na Facebooku a poté by přešel na svůj osobní profil na Facebooku a kliknul na stejný příspěvek, započítala by to Meta jako kliknutí na odkaz dvěma účty Centra účtů, nikoliv jedním.
  • Pokud by však tato osoba přidala oba účty do stejného Centra účtů, pak by to Meta započítala jako kliknutí na odkaz jednoho účtu Centra účtů a celkově jako dvě kliknutí na odkaz.

Tato změna je v souladu s širší aktualizací platformy Centrum účtů Mety, která uživatelům umožní spravovat své preference napříč Facebookem, Instagramem a Messengerem na jednom místě.

Podrobnosti o novince najdete na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře