Meta bude v roce 2023 dál investovat do metaverza

23. 12. 2022Novinky

Meta plánuje i v následujícím roce pokračovat ve velkých investicích do vývoje metaverza. Slibuje si od něj totiž budoucnost digitálního propojování lidí, což ostatně většina trendů již naznačuje.

Výsledky za 3. kvartál ukázaly, že přibližně 80 % celkových investic Mety je určeno na podporu hlavní činnosti a zbývajících 20 % na Reality Labs. Podle Mety to tímto způsobem dává smysl, pokud chce zůstat na špičce jednoho z nejkonkurenceschopnějších a nejinovativnějších odvětví na světě.

Už samotný rok 2022 považuje Meta za zásadní pro vývoj VR a poukazuje na to, že přinesla například nové a dokonalejší nástroje pro smíšenou realitu, které umožní větší interakci s prostorem reálného světa.

Novinkou je také snímání rukou, očí a obličeje, které zlepší ovládání VR a podpoří ještě imerzivnější zážitek.

Zdroj: Meta

Rovněž roste komunita tvůrců VR, díky níž se do ekosystému VR Mety zapojilo mnoho kvalifikovaných a nadšených lidí, což je další klíčový krok pro vytvoření další fáze.

Meta věří, že veškeré úsilí do vývoje metaverza se vyplatí, a v roce 2023 proto plánuje ve svých aktivitách pokračovat. Už teď se můžeme těšit na nové nástroje a možnosti, které VR svět Mety nabídne.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře