Meta přidává nové možnosti pro tvůrce

12. 12. 2022Novinky

Meta představila novou sadu nástrojů pro monetizaci. Zaměřila se především na zdokonalení výplatních systémů, aby tvůrci dostávali peníze rychleji. Chce také zlepšit jejich propojení s platformami Mety.

Meta se v první řadě snaží o to, aby tvůrci více využívali program hvězdiček. Proto připravila řadu nových funkcionalit a nabídek. Až do konce roku například poskytne časově omezené virtuální dárky s vánoční tematikou.

Přibudou také nové bonusy Stars Party, které tvůrcům pomohou generovat ještě větší příjmy. Tento motivační program funguje tak, že pokud tvůrci dosáhnou určité hranice počtu hvězdiček (například 10 tisíc hvězdiček má dnes hodnotu kolem 150 dolarů), mohou získat od Mety další.

Zdroj: Meta

V následujících týdnech bude Meta nabízet hvězdy i za nižší ceny. Fanoušci budou moci získat o 5-20 % více hvězdiček v závislosti na zakoupeném balíčku, hvězdy se slevou ve videích a také v obchodě s hvězdičkami. Výprodej proběhne ve službách Live, On Demand a Reels.

Meta se také snaží usnadnit tvůrcům ocenění těch fanoušků, kteří jim hvězdy posílají. Proto ve správci komentářů zavádí nový filtr, který zobrazí všechny komentáře s hvězdičkami. Tvůrci budou moci jednak odpovídat na více komentářů najednou a jednak snáze rozpoznají přispěvatele, kteří je podporují, čímž posílí spojení s komunitou.

Zdroj: Meta

Tematické virtuální dárky nově najdete také ve Facebook Reels. Meta tím chce opět podpořit větší využívání systému hvězdiček. Některým uživatelům navíc věnuje hvězdy zdarma.

Zdroj: Meta

Nově se také automaticky povolí hvězdičky u vybraného veřejného obsahu Facebook Reels. Meta věří, že tím pomůže zvýšit povědomí o funkcionalitě a přiměje více tvůrců, aby vydělávali peníze pomocí svého obsahu.

Co se týče reklam, které jsou pro tvůrce dalším zdrojem výdělku, Meta pokračuje v testování Overlay a Post Loop reklam v Reels.

Další novinkou je zlepšení platebního procesu. Meta chce, aby tvůrci dostávali peníze dříve, proto plánuje snížit hranici pro výplatu ze 100 dolarů na 25 dolarů. To pomůže zejména malým tvůrcům v začátcích tvorby. Nový výplatní limit se bude vztahovat na hvězdičky a předplatné. V dalších týdnech bude k dispozici i v rámci dalších monetizačních produktů Facebooku.

Meta dále přidává nové tlačítko do Facebook Watch. Možnost Přihlásit se k odběru má podpořit registrace, což pomůže růstu publika a zapojení.

A nakonec se rozšiřuje přístup k live chat agentovi na stránkách a v profesionálním režimu tvůrců. Platí to pro tvůrce s 10 tisíci a více sledujícími. Tvůrci tak budou mít k dispozici živou podporu, na kterou se mohou obracet a která jim pomůže vyřešit případné problémy.

Podrobnosti o všech novinkách najdete na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře