Nové samolepky ve Stories

6. 5. 2019Novinky

Kreativita přináší větší interakce a je základem úspěšných Instagram Stories. Pro podporu této skutečnosti představuje Instagram několik nových samolepek: Donation Stickers,  Join Chat Stickers a Quiz Stickers.

1. Donation Stickers

Darovací samolepka bude přínosným nástrojem pro neziskové organizace, které budou moct díky Instagramu získat více příznivců a finančních prostředků. Pokud se rozhodnete pomoci vybrané organizaci, transakce pro vás nebude zahrnovat žádné poplatky navíc, veškeré peníze jdou dané nadaci.

Použití je snadné, mezi samolepkami Instagram Stories si po přidání fotografie nebo videa vyberete Donation Stickers. Následně se vám zobrazí neziskové organizace a zvolíte si tu, které chcete přispět. Po přidání Stories budete tuto informaci sdílet s vašimi followery a zvýší se tak povědomí o nadaci i problematice, kterou jste finančně podpořili.

V seznamu se vám nejprve ukáží nadace, které sledujete a až po nich další organizace. U každé z možností uvidíte tři tečky, pokud na ně kliknete, zobrazí se vám jejich instagramový profil. V momentě, kdy se rozhodnete, jaké neziskové organizaci pošlete dar, napíšete text, kterým budete motivovat další uživatele k poslání příspěvku.

Donation Stickers jsou dostupné v USA a postupně je Instagram bude zavádět do dalších zemí.

2. Join Chat Stickers

Instagram pracuje na nové samolepce pro Stories s názvem Join Chat. Jejím cílem bude vybízet uživatele, aby se připojili ke skupinové konverzaci na Instagramu. Jedná se o nepatrnou, ale velmi užitečnou aktualizaci, která podpoří interakce a výměnu zpráv mezi skupinami uživatelů přímo v aplikaci.

Zdroj: Wongm Jane

Mezi samolepkami Instagram Stories bude funkce s názvem Chat. Po vložení do fotografie nebo videa musíte napsat poznámku, čemu se budete v konverzaci věnovat. Pokud nějaký uživatel uvidí váš příběh, může požádat o připojení k tomuto skupinovému chatu.

Instagram zatím neuvedl, kdy Join Chat Sticker zavede.

3. Quiz Stickers

Instagram již ale zavedl samolepku Kvízu, kterou testoval od února letošního roku. Jedná se o další nástroj, jehož úkolem je podpořit engagement a interakce v Instagram Stories. Tato aktualizace učiní vaše příběhy zajímavějšími a od followerů získáte snadno a rychle zpětnou vazbu. Otázky můžete formulovat i tak, že díky kvízům získáte marketingově důležité informace od cílového publika. Kvízů lze využít i v soutěžích.

Více o Quiz Stickers najdete v následujícím odkaze.

Zdroj: Matt Navarra
Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře