Novinky pro správce stránek: Kontrola tagů, text či video jako cover

4. 7. 2017Novinky

Facebook přidává několik aktualizací, které potěší především správce stránek. Sociální síť například testuje možnost vkládat text či video do úvodních obrázků. Dále pak můžete kontrolovat, že v brandových příspěvcích přidávají tag pouze autorizovaní tvůrci.

V posledních několika týdnech testovalo možnost vkládat textový obsah do cover fotek několik vybraných Facebook Pages, ale vypadá to, že už brzy bude k dispozici i ostatním. Jaký bonus vkládání textů do úvodních obrázků má? Měl by podpořit především optimalizaci pro vyhledávače a stát se jedním z nových Facebook SEO faktorů. Mimo jiné pak pomůže třídit stránky podle relevance a propojit uživatele s tím, co skutečně hledají. A v neposlední řadě je to další způsob, jak přidat na stránku něco extra a lépe a viditelněji popsat klíčové údaje týkající se vaší firmy. Dosud tuto informaci uživatelé najdou jen v sekci „About“.

Text do cover obrázku přidáte kliknutím na tlačítko „Edit“ v pravém dolním rohu fotky. Otevře se vám box, kam můžete vepsat, cokoliv chcete, v maximální délce 100 znaků. Pokud správce stránky vyplní políčko „Description“ v administrátoru, Facebook popis automaticky změní v text. Ten lze editovat výběrem možnosti „Edit Information“ v sekci pro cover fotku.

Facebook také nově spustil možnost kromě statických cover obrázků nahrávat video obsah v délce 20 až 90 vteřin. Jak to konkrétně vypadá, si můžete prohlédnout na této Page.

Poslední novinka se týká tvoření tagů pro příspěvky s brandovým obsahem. Novou funkcionalitu najdete v sekci „Page Roles“ v administračním panelu stránky.

V této sekci můžete nastavit, který správce je oprávněný k přidávání tagu v příspěvcích, které obsahují brandový obsah zmiňující vás jako obchodního partnera. Stačí změnit nastavení u požadavku schvalování. Budete tak chráněni před nežádoucími a neschválenými tagy.

Pokud nutnost schvalování zapnete, tvůrci tagů musí být nejprve přidáni do seznamu schválených autorů. Dostanete rovněž upozornění pokaždé, kdy vás někdo otaguje. Více informací najdete v nápovědě Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře