Novinky v Messengeru, WhatsAppu a Instagram Direct

13. 4. 2022Novinky

Meta přichystala řadu novinek ve svých komunikačních aplikacích. Těšit se můžete na nové zkratky v Messengeru, dokonalejší audio zprávy ve WhatsAppu nebo rychlé odpovědi v Instagram Direct.

Messenger

Tato novinka by mohla výrazně usnadnit komunikaci v Messengeru. Nové zkratky Messenger Shortcuts jsou jednoduché univerzální příkazy, pomocí kterých můžete v chatu jednodušeji sdílet oznámení, provádět platby, aktivovat různé funkce aplikace a další.

Zdroj: Meta

Zkratky mají v současnosti dvě podoby. První používá příkaz pomocí znaku @, jako například @everyone, který odešle zprávu všem uživatelům daného chatu včetně upozornění. Díky tomu vaše zpráva nezapadne.

Dále pak můžete zadávat:

  • /silent – členové chatu nedostanou oznámení o vaší zprávě, a to proto, aby se omezilo rozptylování
  • /gif – díky tomuto příkazu získáte nabídku GIFů, které vám pomohou zdůraznit vaše sdělení
  • /pay – tímto způsobem můžete požádat lidi v chatu o platbu
  • /shrug a /tableflip – tato varianta automaticky přidá emotikony, takže je nemusíte zadávat ručně

Messenger počítá s tím, že brzy přidá ještě více užitečných zkratek. Některé z uvedených zkratek jsou k dispozici už nyní, další přijdou co nevidět.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Messengeru.

WhatsApp

Komunikační aplikace WhatsApp zase oznámila nová vylepšení audio záznamů. Audio nástroje se totiž stávají stále významnějším prvkem propojení a hlasové zprávy používá v různých aplikacích čím dál více lidí. Jen ve WhatsAppu se pošle v průměru 7 miliard hlasových zpráv denně.

Proto WhatsApp přichází s řadou nových funkcí, které používání audio zpráv ještě zefektivní.

Zdroj. WhatsApp

Těšit se můžete na funkce přehrávání mimo chat, pozastavení či obnovení nahrávání, vizualizaci vlnových průběhů, kontrolu před odesláním, paměť pozice přehrávání a rychlé přehrávání přeposlaných zpráv.

Podrobnosti se dozvíte na blogu WhatsAppu.

Instagram Direct

Také Instagram přidává nové nástroje pro zasílání zpráv. V první řadě nabídne novou možnost odpovídat během prohlížení, která vám umožní odpovědět na zprávu přímo ve streamu, aniž byste museli klikat do schránky zpráv. Příchozí DM se zobrazí v novém rozevíracím panelu a uživatel na ni může odpovědět napřímo.

Instagram rovněž přidává možnost rychlého odeslání zpráv. Jakmile klepnete a podržíte tlačítko sdílení na příspěvku, Instagram zvýrazní vaše nejbližší přátele, kterým pak můžete okamžitě poslat sdělení.

A do panelu DM přibudou také noví online ukazatelé.

Zdroj: Instagram

Instagram dále přidává nová témata chatu, rozšířené možnosti ovládání zpráv (@silent – podobně jako v Messengeru), ankety v rámci skupinových chatů nebo sdílení hudby v DM, kdy můžete poslat 30sekundovou ukázku vybrané skladby.

Zdroj: Instagram

Některé z nových funkcí se zatím testují, další Instagram zpřístupní postupně.

Podrobnosti si můžete přečíst na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře