Nový design Facebooku, tmavý režim na WhatsAppu a odstranění tlačítka IGTV

24. 1. 2020Novinky

Tento týden se roztrhl pytel s novinkami, které více či méně mění podobu všech tří aplikací. Facebook testuje nový vzhled, o kterém prvně informoval na loňské konferenci F8. WhatsApp plánuje zavést tmavý režim u verze pro Android. A Instagram se rozhodl odstranit tlačítko IGTV z hlavní obrazovky.

Nový design Facebooku

Nové desktopové rozhraní zpřístupnil Facebook zatím jen malému okruhu uživatelů, kteří jsou součástí testovacího vzorku. Celoplošně ho plánuje zavést až na jaře tohoto roku.

Vybraným účtům se zobrazí okno s otázkou, jestli se chtějí účastnit testování. Během zkušebního období si mohou uživatelé přepínat mezi novým a starým režimem a posílat Facebooku zpětnou vazbu, pokud narazí na chyby. Nová podoba Facebooku má vzdušnější design, jasnější barvy a méně zaplněné pozadí.

Zdroj: Facebook

Tmavý režim na WhatsAppu

Facebook také testuje tmavé prostředí na WhatsAppu, konkrétně v beta verzi u systému Android. Tmavý režim má mnoho příznivců, ale i odpůrců.

K čemu je tmavé pozadí dobré? Snižuje namáhání očí, šetří baterii telefonu a tmavost obrazovky se lépe přizpůsobí světlu i tmě. Pokud jste takzvaný dark mode ještě nepoužili, doporučujeme ho vyzkoušet.

Zdroj: Engaged.com

IGTV pryč z feedu

Instagram se rozhodl odstranit tlačítko IGTV z pravého horního rohu. Ikonu totiž používal jen velmi malý počet uživatelů. Podle interních dat uživatelé upřednostňují prohlížení videí v hlavním feedu, ve vyhledávání nebo v samostatné aplikaci IGTV.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře