Program Facebook Fan Subscription bude otevřen pro více účtů

15. 3. 2019Novinky

Facebook zpřístupňuje program Fan Subscription pro více tvůrců, ale jejich počet je stále omezený. Služba funguje tak, že fanoušci si platí měsíční předplatné a mají přístup k exkluzivnímu obsahu.

Pomocí Fan Subscription chce sociální síť nabídnout tvůrcům možnost zpeněžit jejich obsah a vybudované publikum. Služba zatím není dostupná všem, ale Facebook nyní rozšířil počet pozvánek k testování tohoto programu.

Facebook také začal provádět změny podmínek Fan Subscription. Toto jsou nejdiskutovanější z nich:

  • Facebook si v budoucnu může účtovat až 30% provizi z předplatného a poplatek za službu.
  • Facebook vyžaduje nevýhradní, přenositelnou, bezplatnou, celosvětovou licenci pro používání obsahu tvůrců. Tato licence bude platná i v případě, že tvůrce opustí program.
  • Facebook si vyhrazuje právo nabízet tvůrcům bezplatné zkušební verze bez možnosti kompenzace.

Tvůrci mají k podmínkám výhrady a nevidí je jako konkurenceschopné ve srovnání s ostatními platformami. Změny ale Facebook ještě nezavedl. Kompletní znění podmínek služby je v současné době k dispozici jen tvůrcům, kteří mohou program využívat.

Podívejte se na více informací o Fan Subscription.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře