Slideshow může nahradit video reklamy v zemích se slabým připojením

29. 10. 2015Novinky

Od včerejška Facebook po celém světě roluje novinku zvanou Slideshow. Je to nový produkt pro vytváření video reklam, díky kterému budou značky moci zasáhnout publikum i na trzích se slabým internetovým připojením, jako je 2G.

Podle Facebooku čítá tato skupina až 85 % světové populace, kde 90 % z nich jsou lidé ve věku do 30 let. Právě ti se o propojení s oblíbenými značkami na sociální síti zajímají nejvíce.

Facebook také zdůraznil, že se stále zvyšuje popularita video obsahu, a to jak v rámci reklam, tak v samotných postech stránek i uživatelů. Podobně roste i procento uživatelů, kteří se na Facebook připojují prostřednictvím mobilu. Na trzích, které se potýkají s problémy s kvalitou internetového připojení, je však problém video vytvářet i sledovat.

Největší výhody Slideshow

Slideshow jako alternativa standardních videí by tak měla být příležitostí pro real-time marketing právě v těchto oblastech světa. Funguje přitom na principu spojení obrázků do spotu, aniž by ztratila příležitost upoutat podobnou pozornost jako video. A další výhody?

  • Výsledná velikost Slideshow je mnohem nižší než u běžného videa. Nejdelší možná slideshow je přitom až 5x menší než stejně dlouhé video.
  • Slideshow reklama může být složená ze 3 až 7 statických obrázků a její délka může být od 5 do 15 vteřin.
  • Snižuje se také čas načítání reklamy a náklady za využitá data pro uživatele.
  • Reklamy jsou optimalizovány pro zařízení s jakýmkoliv internetovým připojením.
  • Je to také skvělá příležitost pro značky, které nemají rozpočet na vytvoření standardního videa.
  • Slideshow nedoprovází žádný zvuk.
  • Lze ji zkombinovat s jakýmkoliv typem cílení na Facebooku.

Slideshow se nyní postupně roluje do Power Editoru i Ads Manageru. Více informací o novince si můžete přečíst i zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře