Snadnější analýzy: kliky a čas ušetří Ads Manager pro Excel

4. 5. 2017Návody

Práci s daty vám ulehčí doplněk přímo v nejoblíbenějším tabulkovém editoru. Výsledky facebookových kampaní zanalyzujete snadněji díky Ads Manageru pro Excel.

Pokud chcete vypadat v kanceláři zaneprázdněně, otevřete si nějakou velkou a složitou tabulku v Excelu. Dobrá zpráva je, že až vás fingování pracovní činnosti omrzí a budete mít chuť se opravdu ponořit do díla, nemusíte ani přepínat okno. Věčně aktuální statistiky vašich facebookových kampaní máte přímo v Excelu, na pár kliků k dispozici .

Umožňuje to nové rozšíření Ads Manager pro Excel. Pokud jste zvyklí pro tento účel používat Excel, reportování kampaní a analýza dat bude s tímto nástrojem výrazně snazší. Především díky tomu, že přímo v prostředí tabulkového procesoru budete moci:

  • stahovat statistiky vašich facebookových kampaní rovnou do excelového sešitu,
  • vytvářet vlastní reporty z jednoho účtu nebo i napříč několika reklamními účty,
  • pomocí stejných filtrů, které znáte ze Správce reklam, definovat podobu reportu,
  • nadefinované podoby reportů ukládat jako šablony pro další použití.

Čerstvá data z Facebooku můžete mít přímo v dokumentu, klidně každých patnáct minut.

V čem to může pomoci zrovna mě

Na první pohled je jasné, že soubor těchto funkcí ušetří čas hlavně při pravidelně opakujících se úkonech. Periodické vyplňování manažerských přehledů nebo klientských reportů vám už nebude krást čas, který budete moci investovat do smysluplnějších činností.

Novou kvalitu Ads Manager pro Excel dodá každé analýze, která v něm bude naklikaná a přisoudí jí vlastně nesmrtelnost. Po stisknutí tlačítka refresh bude platná a aktuální navěky.

FB_for_excel

Jak získám Ads Manager do svého Excelu

Adverts Manager pro Excel získáte velice jednoduše. Podrobný návod, jak na to i všechny důležité odkazy najdete jako obvykle na stránkách facebookové podpory.

Pokud bychom ty nejdůležitější informace obsažené na linku výše maximálně zhutnili, jde vlastně o to, že samotný doplněk nainstalujete z Office storu, a poté jej v Exelu najdete pod záložkou Vložení.

Ads Manager for Excel

Na stránkách s návodem jistě sami brzy zjistíte, že abyste toto rozšíření rozchodili, potřebujete nejnovější verzi tabulkového procesoru. Pokud se vaše licence datuje dále do minulosti než do roku 2016, můžete ještě zkusit Excel Online, nicméně bez uživatelského účtu Microsoft se stejně neobejdete.

V Business Factory jsem si na velkých klientech vyzkoušel všechny aspekty facebookové propagace. Zaujaly mě především možnosti dynamické tvorby, automatizace a chytrého vyhodnocování. V oblasti reklamy a onlinu pracuji od roku 2012, předtím jsem dobýval svůj denní chléb v mediální sféře. Zlatá vejce snášená datovou slepicí sklízím s týmem v projektu Arbitreo.com.

Komentáře