Sound Collection opět rozšiřuje sbírku hudby

20. 3. 2018Novinky

Facebook nedávno uzavřel smlouvu se společností Warner Music Group, jedním z největších hudebních vydavatelů současnosti. Díky tomu se opět výrazně rozrostla sbírka licencovaných skladeb v Sound Collection, které můžete zdarma stahovat a přidávat ke svým videím na Facebooku a Instagramu.

Tímto krokem navazuje sociální síť na partnerství, které v únoru uzavřela se společností ICE Services. Ta do Sound Collection nabídla skladby od více než 290 tisíc interpretů. Díky těmto kontraktům tak můžete do videí vkládat hudbu od všech nejvýznamnějších hudebních vydavatelů, mimo jiné také od Universal Music Group či Sony/ATV Publishing, kteří zastupují největší pěvecké i skladatelské hvězdy.

Podle dosavadní šíře hudební knihovny to vypadá, že na nabídku Facebooku hudební vydavatelé slyší. Líbí se jim představa, že lidé sdílí hudbu společně se svými osobními zážitky a vzpomínkami, uvědomují si hodnotu skladeb a že se zároveň jedná o inovativní produkt, který napomůže růstu hudebního průmyslu.

Pro tvůrce skladeb i jejich zástupce totiž partnerství s Facebookem znamená efektivnější způsob, jak svá díla dostat blíže k publiku po celém světě. Mimo to podporuje jejich kreativitu a rozvíjí konverzace mezi fanoušky. Videa vytvořená fanoušky navíc patří mezi nejosobnější, nejsociálnější a často i nejvirálnější způsoby, jak si lidé mohou hudbu užít. Komerční potenciál je však zatím stále z velké části nevyužitý.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře