Tipy od Facebooku, jak zlepšit vaše živé vysílání

2. 9. 2020Novinky

Chcete, aby měla vaše live videa větší sledovanost? Tak se inspirujte doporučeními přímo od Facebooku. V nové video sérii nabízí větší vhled do toho, jak fungují klíčové video nástroje a jak můžete využít různé funkcionality na maximum.

První video od interních specialistů Facebooku se zaměřuje na Creator Studio, druhé se věnuje Facebook Live a třetí se zabývá nástrojem Live Producer.

Creator Studio

Kromě základů týkajících se možností aplikace se ve videu dozvíte i o klíčových prvcích, které vás přesvědčí, že se nástroj vyplatí používat.

Narozdíl od Facebook aplikace totiž v Creator Studiu eliminujete chyby při publikování videí nebo získáte přístup k podrobnějším statistikám či extra funkcím pro videa, které Facebook appka nenabízí.

Facebook Live

V tomto videu vám experti Facebooku předají tipy, jak maximalizovat engagement vašeho vysílání a generovat optimální dosah. Dozvíte se, na co všechno je potřeba myslet, než se pustíte do natáčení videa, které prvky se hodí zvážit a jaké jsou nezbytné technické náležitosti.

Facebook vám dál doporučí, jak zvýšit povědomí o vaší aktivitě díky nástroji Live Producer nebo proč je důležité crosspostování či ankety.

Live Producer

V poslední videu, které Facebook vydal, se experti zaměřují na nástroj Live Producer a tipy, jak tuto platformu používat, abyste vytěžili z živého vysílání co nejvíce. Naučí vás používat grafické překryvy, různé vizuální nástroje, pokročilé technické funkcionality a další nedávné aktualizace.

Dostanete také například tip, jak a proč používat nový režim pro moderování komentářů, nebo doporučení na tvorbu kratších video klipů z vysílání. Těšit se můžete i na nové prvky, které Facebook chystá.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře