Tvůrci získají nové exkluzivní možnosti obsahu pro předplatitele

27. 7. 2022Novinky

Meta stále vylepšuje nástroje pro monetizaci a budování komunity tvůrců. Proto nyní přidává nové exkluzivní možnosti obsahu pro platící odběratele, které je budou motivovat k registraci a podpoře autorů.

Exkluzivní chaty

Zaprvé Meta spouští nové chaty pro předplatitele, které tvůrcům umožní pořádat exkluzivní chatovací sezení s až 30 lidmi najednou. Díky tomu získají uzavřenější prostor, pomocí kterého mohou budovat vztahy s komunitou.

Chaty s odběrateli se aktivují pomocí nové nálepky Připojit se k chatu, kterou tvůrci umístí v rámci Stories na Facebooku nebo Instagramu.

Chaty využívají Messenger a lze je vytvářet přímo z doručené pošty nebo příběhu. Automaticky se ukončí po 24 hodinách.

Exkluzivní příspěvky

Další novinkou jsou exkluzivní příspěvky a Reels videa pouze pro předplatitele.

Tyto příspěvky se nyní zobrazí na profilech tvůrců v samostatné kartě a jejich součástí bude odznak s fialovou korunkou, který označuje, že je mohou vidět právě jen předplatitelé.

Zdroj: Meta

Exkluzivní příběhy a live vysílání

V lednu Meta přidala exkluzivní Stories a živé přenosy. Tyto dva nástroje sice umožňují navázat kontakt s předplatiteli v daném okamžiku, ale Meta si je vědoma, že především obsah, který žije na profilu tvůrců, je důležitým lákadlem pro nové předplatitele a stěžejním prvkem, jak si udržet komunitu.

Nyní proto můžete vytvářet svět exkluzivního obsahu (od ukládání obsahu vašich předplatitelů až po sdílení příspěvků a Reels ve feedu), který vaše komunita snadno najde.

Všechny novinky by měly zvýšit zájem uživatelů o placený obsah a zároveň by je měly přimět trávit v aplikacích Facebooku a Instagramu více času. Proto Meta plánuje i nadále podporovat monetizační potenciál s cílem udržet si stávající tvůrce i sledující a zároveň získat nové.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře