V 1. čtvrtletí 2016 stoupl počet uživatelů Facebooku na 1,65 miliard

29. 4. 2016Novinky

Jak si Facebook vedl v prvních třech měsících letošního roku? Počet uživatelů stoupl na 1,65 miliard, o 16 % přibylo denních uživatelů a Facebook si vydělal bezmála 5,38 miliard dolarů, což je suma sumárum o 52 % více než ve stejném období loni.

Čistý zisk Facebooku stoupl v prvním kvartálu letošního roku na 1,51 miliardy dolarů, což je o 509 milionů více než loni. Téměř veškeré zisky (až 97 %) šly z inzerce. Příjem z reklam se vyšplhal na 5,2 miliardy dolarů, což je meziročně o 56,8 % více.

Roste také podíl mobilní reklamy, který stoupl na 82 % všech příjmů z inzerce. V přechozím kvartálu to bylo 80 %. Reklamy se mohou těšit i z 50% nárůstu impresí oproti loňskému roku.

Kromě toho se také zvýšil průměrný počet uživatelů, kteří každý měsíc používají Facebook. Nyní se sociální síť může pyšnit obdivuhodnými 1,65 miliardami. V předchozím čtvrtletí to bylo „pouhých“ 1,59 miliard. Noví uživatelé také přicházejí na další aplikace, které patří do facebookové rodiny, jako je WhatsApp nebo Messenger. Instagram hlásí stejný počet uživatelů jako předtím.

V posledních třech měsících přišel Facebook také s řadou novinek. Světlo světa spatřily například nové a dlouho očekávané Reactions, Live video se zpřístupnilo všem uživatelům po celém světě, Facebook představil také vychytávky umělé inteligence a z Messengeru vytváří stále lepší business platformu.

Podívejte se na infografiku, jak si pro srovnání Facebook vedl v Q4 2015:

fbQ42015

A jak v Q1 2016:

fbQ12016

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře