V Česku vyrostl počet denních uživatelů Facebooku na 3,8 milionů

23. 11. 2017Novinky

Jak to tak bývá, chvíli poté, co Facebook zveřejnil kvartální statistiky ze světa, přichází s čísly z jednotlivých regionů, mezi které patří i Česká republika. Jak si sociální síť vedla mezi českými uživateli v posledních třech měsících? Pojďme se na to podívat.

Ačkoliv Facebook ve světovém měřítku v počtu měsíčně aktivních uživatelů stále roste, u nás nebyl v tomto období tak akční a dá se říci, že spíše stagnoval. Od předchozího kvartálu se totiž jejich počet nijak výrazně nezvýšil (stále jich má 4,9 milionů).

Polepšil si však co do počtu lidí, kteří na Facebook přicházejí každý den. Jejich množství se zvýšilo na 3,8 milionů, což je o 100 tisíc víc než ve 2. kvartálu.

Růst zaznamenala sociální síť v Česku i v oblasti mobilních zařízení. Mobil nebo tablet používá v poslední době už 4,1 milionu uživatelů Facebooku měsíčně a 3,2 milionů uživatelů denně.

Ani v tomto kvartálu nepřestává být mobil pro Facebook zásadním médiem. Přes jeho displej si totiž sociální síť prohlíží 84 % měsíčně aktivních uživatelů.

 

 

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře