V Instagramu budete moci lépe kontrolovat aplikace třetích stran

19. 11. 2019Novinky

Instagram provedl menší změny v nastavení soukromí a dá všem uživatelům větší kontrolu nad daty, která sdílí s aplikacemi třetích stran. Chce tak zvýšit ochranu osobních údajů uživatelů. Toto nastavení bylo dosud k dispozici jen v desktopu, nyní ho bude Instagram zavádět i do mobilní aplikace.

V Instagramu najdete funkci pro správu aplikací třetích stran v Nastavení. Poté zvolte Zabezpečení a možnost Aplikace a weby. V této sekci uvidíte seznam aktivních a ukončených aplikací. Pokud se ve vašem seznamu zobrazí aplikace, kterým nedůvěřujete nebo je nepoužíváte, můžete zrušit jejich přístup k vašemu účtu.

Instagram zavede změny i do procesu autorizace aplikací. Zde vám pokaždé zobrazí všechny informace, které aplikace z vašeho Instagramu používá. Při instalaci je můžete buď autorizovat, anebo kliknete na tlačítko Zrušit.

Source: Instagram

První zmínky o testování novinky se objevily před pár měsíci. Nyní se Instagram k jejímu zavedení oficiálně vyjádřil a do 6 měsíců by ji měli mít k dispozici postupně všichni uživatelé. Můžete si případně zkontrolovat, jestli jste mezi prvními, kdo má nastavení již k dispozici.

Přečtěte si také naše manuály, jak si zabezpečit instagramový účet a jak zabezpečit účet na Facebooku.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře