Videa Premieres jsou k dispozici všem globálním stránkám

11. 10. 2018Novinky

Videa s názvem Premieres, které Facebook zavedl v dubnu, umožňují stránkám zveřejnit předtočená videa jako live vysílání. Zatím si je mohli vyzkoušet jen vyvolení, teď jsou ale k dispozici všem globálním stránkám bez omezení.

Správci stránek budou moci naplánovat zveřejnění Premieres videí až s týdenním předstihem. Jakmile video naplánujete, vytvoří se „zástupný“ příspěvek, který na video upozorní a dá tak sledujícím možnost projevit o video zájem, požádat o připomenutí, jakmile bude live, nebo sdílet video s ostatními. V termín zveřejnění se tento „zástupný“ post přemění v živé vysílání a zůstane na stránce dál jako video na vyžádání.

Premieres zahrnují také video reklamy. To znamená, že se otevře více prostoru pro inzerci, protože se videa nebudou zobrazovat pouze na globálních stránkách, ale také ve Facebook Watch.

Kromě videí Premieres zpřístupní Facebook globálním stránkám také funkcionality Top Fans a Live Polls. Nástroj Top Fans nabídne stránkám s více než 10 000 fanoušky, aby mohly označit ty nejaktivnější z nich. Live Polls pak představují ankety, které může autor videa spustit přímo během vysílání. Brzy by měly být k dispozici i ve videích na vyžádání.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře