Vývojáři mobilních aplikací mohou nově ověřovat uživatele přes WhatsApp

4. 6. 2019Novinky

Facebook vydal novou SDK, díky které budou moci vývojáři mobilních aplikací implementovat WhatsApp ověření do Account Kit pro iOs a Android. Pro uživatele to znamená, že budou mít možnost přijímat všechny ověřovací kódy skrze WhatsApp namísto klasických SMS.

Mnoho lidí se registruje z bezpečnostních důvodů do různých aplikací a účtů pomocí svého telefonního čísla. Proces probíhá tak, že uživatel po přihlášení obdrží na svůj mobilní telefon kód, pomocí kterého se může zaregistrovat, přihlásit nebo svůj login verifikovat v případě, že systém rozpozná podezřelé chování. I vícefaktorové ověřování, známé především na platformách sociálních sítí, využívá kombinaci klasického hesla a SMS verifikace.

Zdroj: Techcrunch

Nyní může vývojář uživateli nabídnout k výběru možnost ověření pomocí klasické SMS nebo WhatsAppu. Dokonce se může rozhodnout, že SMS ověření zakáže a uživatel bude mít k dispozici pouze volbu WhatsAppu.

SMS jsou pro ověření čím dál méně využívané a zavedení ověřování pomocí WhatsAppu je tedy dalším logickým krokem. Facebook od nové možnosti verifikace očekává lepší míru zapojení uživatelů vzhledem k rostoucí populárnosti platformy.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře