WhatsApp nově označuje přeposílané zprávy

1. 10. 2018Novinky

WhatsApp představil novou funkci, která upozorňuje na přeposílané zprávy. Uživatelům by měla pomoci identifikovat původ obdržených informací a zamezit tak virálnímu obsahu i zneužívání aplikace.

Nejnovější verze WhatsAppu obsahuje indikátor, který upozorní na přeposlané zprávy. Označí je malým nadpisem nad zprávou ve znění „Přeposláno“. Toto opatření má kontrolovat šíření spamového obsahu v zemích, kde má WhatsApp velké množství uživatelů.

Především v Indii totiž docházelo k šíření podvodných informací a fám skrze aplikace Facebook a WhatsApp. Facebook poté zakoupil stránky ve všech hlavních indických novinách, aby upozornil na tuto problematiku a zvýšil povědomí o nebezpečí šíření dezinformací. V reklamách vyzývá uživatele, aby pomohli v boji proti falešným zprávám a podezřelý obsah nahlašovali. Tímto problémem se zabývalo i Ministerstvo elektroniky a informačních technologií.

WhatsApp  v návaznosti na nebezpečí vytvořil tuto malou aktualizaci, aby zamezil zneužívání platformy, k němuž občas docházelo, co se provokativního obsahu týče.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře