WhatsApp připravuje nové funkce pro skupinové chaty

29. 5. 2018Novinky

Aplikace WhatsApp oznámila v posledních týdnech řadu novinek. Ty nejnovější představují nové možnosti nastavení skupinových chatů či funkci Catch Up. WhatsApp tím chce držet krok s konkurencí a poskytnout uživatelům i správcům zajímavé a funkční prostředí.

Aktualizované nastavení skupinových chatů bude k dispozici na obou mobilních platformách iOS i Android. Administrátoři mohou nastavit popis skupiny, udat cíl komunity, případně popsat její pravidla. Tato zpráva se objeví po přihlášení v horní části skupinového chatu.

Správci mohou zároveň rozhodnout o kompetencích dalších členů skupinové konverzace, například kdo může provádět změny v názvu a profilu skupiny nebo měnit její ikonu.

Další aktualizací je nová funkce Catch Up, která umožní členům skupiny zobrazit zprávy, ve kterých jsou zmínění. Tlačítko v podobě @ se nachází v pravém dolním rohu chatu. V případě rozsáhlé konverzace se tak může uživatel snadněji podívat na vlákna zpráv, která se ho přímo týkají.

V konverzaci lze také vyhledávat pomocí klíčových slov, kde stačí zadat do políčka ,,Hledat‘‘ požadovaný výraz. Klíčová slova se poté zobrazí v konverzaci žlutě a šipkami v nich můžete listovat.

Na WhatsAppu jsou skupiny čím dál populárnější a využívají se jak pro pracovní a soukromé účely, tak jako volnočasové komunity. WhatsApp se podle statistik řadí mezi nejvyužívanější platformu pro zasílání zpráv na světě a pyšní se 1,5 miliardou uživatelů. Proto by chtěl rozšířit interakci, jak je tomu i na Facebooku a Instagramu, a posílit tak vazby mezi uživateli.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře