WhatsApp zavádí animované samolepky, QR kódy a další novinky

9. 7. 2020Novinky

Další prvek v plánu Facebooku spojit všechny komunikátory do jednoho. WhatsApp spouští nové animované samolepky, které můžete přidat do okna konverzace. Kromě nich zavádí QR kódy, dark mode a další funkcionality.

Animované samolepky

Samolepky se rozhýbají, jakmile jste v konverzaci aktivní. Po chvíli se zastaví, ale znovu je aktivujete tím, že scrollujete nahoru a dolů.

Animované samolepky představují malý, ale atraktivní nástroj v rámci WhatsApp. Komunikátor totiž zatím umožňoval přidávat do chatů jen běžné statické nálepky a celkově se jeho funkčnost omezovala spíš jen na textové zprávy.

Zdroj: Android Police

Animované samolepky jsou součástí velkého plánu Facebooku, který chce spojit WhatsApp, Messenger a Instagram Direct do jednoho. Aby to fungovalo, musí každá platforma nabízet stejné nástroje. Totožné animované samolepky, které nyní nabízí WhatsApp, tak najdete už v Messengeru.

QR kódy

Aby bylo jednodušší spojit se s novými kontakty, WhatsApp zavádí možnost naskenovat QR kód daného uživatele. Díky tomu ho snadno a rychle přidáte do svého seznamu kontaktů.

Dark mode

Tmavý režim je mezi uživateli velice populární. WhatsApp ho nabízí ve své mobilní aplikaci od začátku roku, stejně tak je k dispozici v Messengeru nebo Instagramu. Nedávno ho začal testovat také Facebook. Dark mode se nově objeví i ve WhatsApp webové a desktopové verzi.

Zdroj: WhatsApp

Video hovory

WhatsApp se pustil i do zlepšení video hovorů. Pořádat je můžete ve skupině až 8 účastníků, takže máte pořád dostatek prostoru soustředit se na osobu, na kterou potřebujete. Nyní také půjde zvětšit video daného uživatele na celou obrazovku. Stačí na jeho video kliknout a podržet.

Chystá se i update pro skupiny s méně než 8 účastníky. Ty dostanou vlastní video ikonu, aby mohli začít hovor snadno pomocí jednoho tapnutí.

Status na KaiOS

Pokud používáte zařízení s operačním systémem KaiOS, můžete využít novou funkci Stav. Pomocí něj lze sdílet aktualizace, které zmizí po 24 hodinách.

Všechny novinky zavede WhatsApp do nejnovějších verzí své aplikace.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře