Workplace nabízí nové komunikační prostředí pro firmy

14. 10. 2016Novinky

Facebook představil Workplace, pracovní verzi Facebooku navrženou k tomu, aby ji používali zaměstnanci firem. Platforma, která se původně jmenovala Facebook at Work a kterou využívá už přes 1 000 společností, je nyní k dispozici po celém světě.

Workplace patří mezi dlouho očekávané novinky z dílny Facebooku. Jedná se o modernější alternativu faxů, newsletterů a dalších tradičních nástrojů pro komunikaci ve firmě. Podobně jako například Slack, slouží jak zaměstnancům, kteří spolu chtějí komunikovat od počítače za pracovním stolem, tak těm, kteří se vydávají na služební cesty a jsou k dispozici pouze na mobilu. Firemní síť je přitom oddělena od běžných osobních facebookových účtů pracovníků.

03-profile

Aby Workplace splnil svůj účel, přináší nepopulárnější prvky Facebooku, které jsou vhodné i pro pracovní prostředí. Najdete tu proto News Feed, skupiny, chat, live video, Reactions nebo vyhledávání. To v praxi znamená, že můžete například pořádat porady s kolegy po celém světě v reálném čase, vést virtuální brainstorming ve skupinách nebo sledovat prezentaci vašeho CEO v živém přenosu.

V rámci Workplace už lidé vytvořili více než 100 000 skupin a nejvíce se osvědčila mezi zaměstnanci v Indii, USA, Norsku, Velké Británii a Francii.

02-chat-live

Kromě toho se tu objevují i specifické funkcionality určené přímo pro Workplace, například dashboard s analytikami nebo funkcemi, které umožňují integrovat dané služby se stávajícími informačními technologiemi a systémy firem.

04-admin

Sociální síť také představila funkcionalitu, kterou testuje od loňského srpna. Takzvané Multi-Company Groups umožnují spolupráci mezi zaměstnanci různých společností v bezpečném prostoru. Tento prvek by měl být spuštěn během několika následujících týdnů.

05-mcg

Na rozdíl od Facebooku představuje Workplace placenou alternativu sociální sítě. Po uplynutí tří měsíců, kdy si můžete vyzkoušet trial verzi zdarma, zaplatíte v rámci firmy s 1 000 měsíčně aktivními uživateli (MAU) 3$ za člověka. Pokud má firma do 10 000 MAU, stojí vás to 2$ za uživatele, a pakliže je vás ve firmě více než 10 000, zaplatíte za každého pracovníka 1$. Pro neziskové organizace a vzdělávací instituty je Workplace zdarma.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře