Workplace zavádí nové cenové moduly a produkty

2. 8. 2019Novinky

Platforma Workplace, kterou Facebook vytvořil pro účely interní komunikace a organizace projektů firem, se rozšíří o nové cenové plány. Ty podnikům pomohou lépe predikovat náklady a vybírat nástroje, které opravdu potřebují.

Workplace zavedl Facebook v roce 2016. Nyní ho používá přes 2 miliony platících uživatelů ve velkých i malých firmách. Během těchto 3 let se ve Workplace mnohé změnilo a Facebook přidal více než 100 nových funkcionalit. Teď poprvé mění také cenovou politiku. Workplace bude dražší, na druhou stranu ale firmám zjednoduší predikci nákladů a umožní jim zvolit jen ty nástroje, které jsou pro ně skutečně užitečné.

Aktuálně budou k dispozici 3 nové cenové moduly plus jeden, který bude možné přidat do 2 z nich.

Workplace Essential

Workplace nově nabídne modul, který bude obsahovat veškeré nástroje týkající se komunikace a spolupráce, jako například Workplace Chat, Video Chat nebo skupiny. Cílem je zjednodušit spolupráci v rámci pracovních týmů. Tento plán bude zdarma.

Workplace Advanced

Tento plán je designovaný tak, aby skutečně propojil celou firmu. Obsahuje nástroje, které jsou ve Workplace známé, plus některé pokročilé prvky pro kontrolu správců. Tato varianta bude stát 4 dolary/osoba/měsíc.

Workplace Enterprise

Tento modul je vhodný pro komplexnější využívání a organizace, které vzhledem ke své velikosti nebo oboru vyžadují vyšší úroveň podpory. Plán zahrne všechny nástroje, které nabízí Workplace Advanced, plus čtyřhodinovou počáteční dobu odezvy podpory SLA, prioritní řešení podpory a dřívější přístup k novým funkcím. Bude stát 8 dolarů/osoba/měsíc.

Foto: Facebook

Workplace Frontline

Tato modulová varianta bude k dispozici pro Workplace Advanced i Enterprise a umožní frontline pracovníkům se jednodušeji spojit s firmou. Tento plán zahrne také kontrolu podmíněného přístupu, takže administrátoři budou moci spravovat přístupy zaměstnanců mimo pracovní dobu. Cena je 1,50 dolarů/osoba/měsíc.

Moduly Workplace Advanced a Enterprise budou dostupné globálně pro všechny zákazníky od 2. září 2019 a nahradí variantu Premium. Od 22. července je Facebook zavádí v některých zemích Tichomoří. Workplace Essential bude k dispozici příští rok.

Pokud používáte Workplace Premium, Facebook vás 2. září automaticky přeřadí do Workplace Advanced. Nemějte strach, o žádné funkcionality nepřijdete. Nový ceník se vás ovšem bude týkat až od 1. října 2020. Pokud používáte současný Workplace Standard, migruje vás Facebook v příštím roce do plánu Workplace Essential.

A proč Facebook mění cenovou politiku a účtuje si nově za osobu a měsíc? Vychází totiž ze zpětné vazby uživatelů, pro které je důležité vědět, kolik za používání platformy ve výsledku skutečně zaplatí. Proto přestává účtovat za aktivní uživatele měsíčně a přechází na nový způsob.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře