Zveme na třetí Babel Camp 5. září do Brna

21. 8. 2015Novinky

Newsfeed.cz bude mediálním partnerem třetího ročníku středoevropského social media meet-upu: Babel Camp 2015 už se blíží a venku je podstatná část programu. Na co se můžete těšit?

Věřím, že Babel Camp není obvyklá konference – ale opravdu spíš meet-up, který má něco z ducha barcampů a TEDx akcí. Umožňuje na jednom místě potkat spoustu zajímavých lidí z branže, dozvědět se nějaké netriviální novinky bez přílišného salesového balastu. Jsme tam mezi svými: publikum tvoří většinou lidé, co social media skutečně živí. Zároveň si stojím za původním rozhodnutím držet celou akci v angličtině. Jasně – pro řadu z vystupujících to není snadné a možná by jejich přednáška byla v češtině (či slovenštině) lepší, ale jednak to pomůže jim samotným, jednak jedině takhle můžeme přilákat publikum ze zahraničí.

Ale teď už konkrétně: i letos jsem se snažil přilákat zajímavé hosty a věřím, že se mi to podařilo. Na co se můžete těšit? Josef Šlerka po výzkumech Facebook a Instagramu zamířil na video. Z Polska přijede Grzegorz Mogilewski, šéf první „performance design“ agentury (a také historicky první polský držitel zlatého lva z Cannes) a také Pawel Stępień ze SentiOne – tento monitorovací nástroj se za poslední rok rozrostl do více než 10 nových zemí!

Poprvé budeme mít hosta ze Slovinska – Mojca Marš založila agenturu Super Spicy Media a co je zajímavé, dnes tvoří víc než polovinu jejich klientů firmy ze zahraničí, pro které se nestará o slovinský trh – a o tom, jak prorazit mezinárodně se podělí i s vámi. S Martinou Votrubovou a Matoušem Hutníkem z TL5 se podíváme na „trendy“ sociální sítě, o vývoji nástroje Manage Likes na agenturní správu Instagramu povykládá Honza David z Apploud Digital a o budoucnosti automatizace reklam a integraci platforem zase Pavel Šafařík z ROI Hunteru.

Velkou novinkou bude zapojení YouTuberů. Kdo byl na Utuberingu nebo třeba na Engage 2015, mohl zažít na vlastní oči tu novodobou „Beatlemánii“. Pokud ještě nevěříte, že pro věkovou skupinu do 20 let jsou tihle tvůrci podstatnější než libovolné celebrity – přijďte se přesvědčit na vlastní oči. Po skončení hlavní části BabelCampu se bude konat Meet&Greet organizovaný ve spolupráci s Tubrr.biz (Peter Sládeček vystoupí ale i v rámci hlavního programu) – připravte se na pár set nadšených mladých lidí, kteří si budou chtít šáhnout na svoje idoly (a vy budete jen nevěřícně zírat, co se to děje – konkrétní jména brzy odtajníme).

Velkou změnou bude i přesunutí workshopů mimo Flédu. Jsme přesvědčení, že workshopy jsou fajn a k akci patří – ale na Flédě se pro ně nedalo udělat dostatečně důstojné prostředí. Naštěstí jsme to vymysleli – a letos se budou konat v Cowo Brno (4 zastávky od Flédy tramvají do samotného centra Brna). Teď jsou „venku“ dva z nich – ale nebojte, bude jich víc :)

Několik jmen už víme, ale ještě je neprozradíme – každopádně se ještě můžete těšit na zcela speciální hosty z Berlína, panel o vztahu sociálních médií a těch „tradičních“ a pořád jsem se nevzdal myšlenky uspořádat na konec soutěž o nejlepší „nerealizovanou kampaň“.

Takhle to vypadalo na Flédě loni :)

Takhle to vypadalo na Flédě loni :)

Letošní vstupenky jsou už k dispozici (přes Ticketon). Jejich cena bude 199 Kč (nebo 7 €) – ale bude ještě možnost koupit si speciální VIP lístky (kterých bude omezený počet). Ten, kdo si je koupí, dostane kromě speciálních bonusů také možnost dříve se registrovat na workshopy. Cena: 500 Kč. Celá akce je mimochodem pořádaná neziskovkou BabelGuide z.s. – takže pokud snad nějaké peníze na konci zbydou, investujeme je do dalších #babeltalk setkání (=společně je propijeme).

Na tomto místě je vhodné poděkovat sponzorům: jsou jimi zatím Heineken, Bookio (budou hledat na BabelCampu posilu!), ROI Hunter, Oxy On-line a My Food (ten podpoří Matyho chálku, což znamená, že i letos se můžete těšit na zcela epesní catering). No a samozřejmě je skvělé, že CoWo Brno a Fléda do toho jdou s námi. Ovšem upřímně: pořád by se nám nějaký rozumný sponzor hodil – nikoho jako loni Seznam a předloni mBank zatím nemáme :( BabelCamp je akce, kde je největší průměrné Klout score na návštěvníka! :)

Pokud byste se chtěli zapojit jako speakeři nebo máte geniální nápad na workshop, určitě se ještě můžete ozvat. A to je vše – přihlašte se na FB událost, zapamatujte si, kdy jdou do prodeje lístky a pozvěte své kamarády z okolních zemí! P.S. Pokud nepřijedete, tak o hodně přijdete – ale o záznam z akce se bát nemusíte, ten bude k dispozici zdarma pro všechny :)

Spolumajitel Influencer.cz, brand ambassador ROIHunter.com - dělník internetu, organizátor setkání BabelTalk.

Komentáře