Zkontrolujte si, kolik času trávíte na Facebooku a Instagramu

7. 12. 2018Novinky

Před pár týdny spustily Facebook a Instagram nástroj, který ukazuje, kolik času jste na sociálních sítích strávili. Nová funkce ovšem nebyla dostupná každému. To se teď mění a postupně ji získají všichni uživatelé po celém světě. Obě aplikace navíc rozšiřují řídící panel, který obsahuje upravené přehledy.

Aktualizovaný panel najdete na Facebooku ve svém profilu v „Nastavení soukromí“ pod volbou „Váš čas na Facebooku“. Přehled vám ukáže průměrný čas, který jste strávili v aplikaci na daném zařízení, a graf s přehledem času podle jednotlivých dnů. Nastavit si můžete i denní připomenutí, které vás upozorní, pokud přesáhnete zvolený čas.

Facebook chce, aby uživatelé trávili v aplikacích čas efektivně a zároveň dostali relevantní informace. Proto řídící panel nabízí i možnost nastavení předvolby kanálů vybraných příspěvků a přátel. Pomocí těchto funkcí si zvolíte, jaký typ příspěvků si přejete ve vašem feedu vidět prioritně a s kterými přáteli chcete komunikovat přednostně. I toto malé upřesnění vám pomůže optimalizovat čas strávený na sociálních sítích.

                  Zdroj: Techcrunch

Všechny tyto funkce jsou velmi podobné panelu, který spustil Instagram celoplošně ještě před Facebookem.

Řídící panel Instagramu najdete v horním rohu aplikace, kde se vám ve výběru zobrazí pod vaším účtem funkce „Vaše aktivita“. Přehled vám ukáže průměrný čas strávený na Instagramu, čas promítnutý do grafu podle jednotlivých dnů a dále vám nabídne možnost nastavení denního časového limitu.

Pokud nastavený čas překročíte, dostanete upozornění stejně jako na Facebooku.

 

 

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře