Instagram testuje novinky ve filtrování followerů, hudební videa ve stylu karaoke a Live streaming tituly

15. 3. 2019Novinky

Instagram přichází s řadou aktualizací s cílem udělat platformu zábavnější a přinést více interakcí mezi uživateli. Testuje nové nástroje, které vám umožní filtrovat followery, sdílet do Stories nový typ videí v karaoke stylu a přidávat název živého vysílání Instagram Live.

1. Řazení followerů

První novinkou je možnost filtrování followerů a seznamu účtů, které sledujete. Instagram testuje řazení uživatelů podle doby, kdy jste je začali sledovat nebo oni vás. Bude tak možné snadno zjistit, kdo jsou vaši noví nebo dlouholetí fanoušci, a následně s těmito informacemi pracovat.

Zdroj: Twitter Jane Wongm

2. Vyhledávací panel u liků

Instagram testuje možnost vyhledávání u liků příspěvku. Tato funkce již existuje pro platformu iOS, nyní by byla dostupná i pro Android.

Zdroj: Twitter Jane Wongm

3. Instagram Live

Sociální síť dále umožní přidat název vašeho Instagram Live. Před spuštěním živého streamu se zobrazí výzva „Přidejte název pro své diváky“. Jedná se o malý, ale užitečný update, který rozšíří kontext, a tím pomůže zvýšit zájem o živé vysílání. I tato novinka se zatím testuje.

Zdroj: Twitter Matt Navara

4. Karaoke hudební videa

Poslední novinkou, kterou Instagram testuje, je hudební video s textem písně, které můžete přidat do Stories. Pomocí této funkcionality chce Instagram přivést do platformy více zábavy a zvýšit interakce mezi uživateli.

Zdroj: Twitter Jane Wongm
Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře