Meta spouští nové programy financování tvůrců pro rozvoj metaverza

12. 4. 2022Novinky

Meta se rychle posouvá do další fáze digitálního propojení. S tím, jak připravuje půdu pro rozvoj svého metaverza, chystá dvě nové možnosti financování, aby tvůrce více namotivovala k aktivitám, které tento virtuální svět rozvinou.

První z nich je rozšíření programu Horizon Worlds Creator Funding v hodnotě 10 milionů dolarů, který Meta poprvé spustila loni v říjnu. Horizon Worlds je VR platforma, kde můžete vytvářet vlastní imersivní zážitky. A nyní budou mít tvůrci další prostředek, jak tyto aktivity zpeněžit.

Meta totiž začíná testovat Horizon Worlds Creator Bonus, který má podobu měsíčních programů zaměřených na plnění cílů, kdy na konci měsíce tvůrcům vyplatí peníze za jejich pokroky.

Využitím komunity tvůrců má tak Meta větší šanci pracovat s klíčovými trendy a možnostmi. Díky tomu by se Horizon Worlds mohl rozvíjet rychleji.

Druhý program vypadá ještě zajímavěji. Meta spouští pilot, který tvůrcům umožní prodávat virtuální předměty a efekty v rámci jejich VR světů. Digitální předměty jsou totiž dalším velkým trendem dnešního využívání internetu a sociálních sítí.

Meta soudí, že lidé budou chtít utrácet za předměty, které jim v tomto prostředí poskytnou nějaký užitek. Mohou to být například různé módní nebo kosmetické produkty, díky kterým si mohou přizpůsobit vzhled svého avatara, a tím vytvářet plnohodnotné verze postav.

Díky oběma programům se může výrazně rozšířit tvůrčí potenciál i organický vývoj nových trendů. To pak vyvolá zájem a přivede nové uživatele. Zajímavé je i to, že zájem o VR stoupá. Například v Horizon Worlds bylo doposud vytvořeno více než 10 000 prostředí.

Podrobnosti o nových programech se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře