Instagram testuje sdílení do Reels prostřednictvím aplikací třetích stran

1. 12. 2022Novinky

Instagram zahájil testování nové funkcionality, díky které bude možné sdílet videoobsah přímo do Reels z vybraných aplikací třetích stran. Díky tomu můžete používat nástroje pro vytváření videí, které vám vyhovují, aniž byste museli přecházet z aplikace do aplikace.

Instagram novinku testuje s malou skupinou aplikací a platforem, které se zaměřují na tvorbu a střih videí. Mezi nimi jsou B612, Reface, Smule, Snow, Videoleap, Vita, VivaVideo a Zoomerang. V roce 2023 novinku rozšíří na další partnery.

Tento nástroj se liší od rozhraní API pro publikování obsahu na Instagramu (Instagram Content Publishing API). Zatímco API je určeno firmám, které sdílejí obsah z jednoho místa pomocí aplikací třetích stran, jako jsou Hootsuite nebo Sprout Social, testovaná novinka umožní mobilním aplikacím přidat widget, který pak mohou uživatelé používat.

Pokud tvoříte videa v některé z uvedených aplikací, uvidíte v nich novou ikonu Instagram Reels. Ta vás po kliknutí přenese do kamery Instagramu, kde můžete upravit video pomocí veškerých funkcí, které Instagram Reels nabízejí (efekty, zvuk, samolepky, text, hashtag, tag pro placené partnerství a další). Nakonec pomocí tlačítka Sdílet zveřejníte video na Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře