WhatsApp vylepšuje hovory na desktopu i mobilním zařízení

3. 7. 2024Novinky

Meta oznámila několik nových aktualizací pro videohovory v aplikaci WhatsApp. K dispozici budou rozšířené skupinové chaty, vylepšené sdílení obrazovky, čistší zvuk nebo zvýraznění mluvčího ve videohovoru.

Hlavní novinkou je rozšíření skupinových videohovorů ze současných 15 lidí na 32 účastníků, které můžete pozvat na desktopu i mobilu. Nyní se na obrazovce také zobrazí všichni účastníci, což usnadňuje lepší interakci v chatu.

WhatsApp přidává také sdílení obrazovky se zvukem, takže v rámci hovoru můžete sledovat videoobsah jako skupina. To se hodí například při sledování prezentací nebo videoukázek při workshopech.

Aplikace nabídne také nový prvek Speaker Spotlight, který upozorní na to, kdo ve videochatu mluví. Což je při počtu 32 účastníků praktická funkcionalita.

Kromě toho WhatsApp pracuje na zlepšení kvality videa. Nový kodek MLow zvyšuje spolehlivost hovorů. Hovory uskutečněné na mobilních zařízeních nově nabídnou lepší potlačení šumu a ozvěny. Videohovory mají také vyšší rozlišení u těch, kteří mají rychlejší připojení. Zvuk je celkově čistší, a to i v případě, že máte špatné připojení k síti nebo používáte starší zařízení.

Zdroj: WhatsApp

Všechny aktualizace jsou velmi praktické a ocení je každý, kdo WhatsApp používá jako pracovní nástroj.

Podrobnosti o novinkách se dozvíte na blogu WhatsAppu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře