Instagram testuje nové profilové karty pro tvůrce

21. 8. 2024Novinky

Instagram s vybranými tvůrci testuje nové profilové karty. Díky nim můžete novým způsobem sdílet a zvýraznit svůj profil a prezentovat svůj obsah v aplikaci.

Instagram nabízí QR kódy pro sdílení profilů už od roku 2018. V průběhu času několikrát změnil jejich formát a přesunul místa, kde se v aplikaci nacházejí. A nyní přichází s další novinkou.

Aktualizované profilové karty Instagramu jsou nyní digitálně otočné. Na jedné straně nabízejí QR kód pro okamžité propojení a na druhé straně přehled a shrnutí profilu daného tvůrce.

Přehled profilu zahrnuje váš obrázek, bio, kategorii profilu a externí odkazy. Díky tomu získáte zajímavé shrnutí toho, jak se prezentujete na Instagramu, a zároveň snadný způsob, jak se můžete propojit s více lidmi.

Zdroj: Goldie Chan

Pokud funkcionalitu ještě nepoužíváte, ke svému QR kódu se dostanete kliknutím na možnost Sdílet profil ve svém profilu.

QR kódy jsou od června dostupné také v Instagram Channels. Nové profilové karty jsou v současnosti ještě v omezeném režimu testování. O jejich zavedení vás budeme informovat.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře