Jaké jsou nejoblíbenější aplikace generace Z?

18. 9. 2024Novinky

Které sociální sítě jsou mezi uživateli z generace Z nejpopulárnější? Pokud cílíte na toto publikum, hodí se vědět, které aplikace nejčastěji využívají a kde se vyplatí vaše přítomnost i reklamní kampaně.

Průzkum společnosti Pew Research zjistil, že nejoblíbenější aplikací uživatelů z generace Z (ročníky 1995 až 2010) je YouTube. Toto publikum jej využívá jako kulturní centrum a téměř každý trend generace Z vychází z her a/nebo od tvůrců YouTube.

Ovšem dobře si vede také Instagram, který v porovnání s ostatními sítěmi skončil na druhém místě. Instagram se pro tyto uživatele snaží zavádět nové atraktivní nástroje, díky kterým by si je udržel a přiměl k zapojení. A zdá se, že se mu to daří. Mladá generace totiž využívá Instagram zejména pro zasílání soukromých zpráv, velmi populární jsou také poznámky a videa Reels.

Úspěch v průzkumu slaví také Facebook, který se umístil jako třetí. Což je nemalým překvapením, neboť dosud tato sociální síť platila zejména za platformu starších generací. Desáté místo pak obsadila komunikační aplikace WhatsApp.

Jak je vidět, mladí uživatelé na aplikace Mety nezanevřeli a stále jsou zde přítomni. Instagram i Facebook dokonce překonaly aplikace TikTok či Snapchat, o kterých se dosud hovořilo jako o nejpopulárnějších sociálních sítích mladší generace uživatelů.

Pokud tedy do vaší cílové skupiny patří právě generace Z, Instagram i Facebook vám nadále poskytnou dobrou službu při jejich oslovování.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře