Facebook Collab umožní tvořit hudbu s přáteli

28. 12. 2020Novinky

Collab je nová aplikace od Facebooku, která vám umožní skládat hudbu a vytvářet hudební klipy na dálku s lidmi, se kterými nemůžete být v jeden čas na jednom místě. Je to i nová příležitost pro marketéry a značky.

Pomocí aplikace Collab můžete vytvářet hudební „koláže“ složené z až tří 15sekundových videí od různých hudebníků a zpěváků. Díky speciální technologii budou přitom všechna videa hrát synchronně. Každé z nichmůžete také jednoduše odstranit nebo ho nahradit novým klipem.

Je tu i varianta, že sami nahrajete vlastní hudební příspěvek ke skladbě, která už v aplikaci existuje. A naopak. Jakmile vy něco nahrajete do aplikace, ostatní uživatelé s tím mohou pracovat a vytvářet vlastní hudební variace.

Zdroj: Wersm

Collab je tak užitečným nástrojem pro všechny, kteří chtějí skládat hudbu a zároveň nemají pokročilé dovednosti či možnosti, jak to provést. Je ovšem také skvělou příležitostí pro marketéry a značky, jak zbrusu novým způsobem zaujmout publikum a upozornit na službu či produkt.

Aplikace je zatím dostupná v USA pro iPhone a iPad.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře