Facebook spouští profesionální profily pro tvůrce

17. 12. 2021Novinky

Facebook chce usnadnit tvůrcům obsahu práci a rozšířit jim příležitosti, jak získat nové fanoušky. Proto zavádí nový profesionální režim pro profily a spouští nové aktualizace pro jejich stránky.

Profesionální režim pro profily

Profesionální mód představuje alternativní platformu pro tvůrce, díky které získají hodnotné informace. Tato novinka se hodí zejména začínajícím autorům, kteří na Facebooku používají pouze běžný osobní profil.

Teď totiž i na něm uvidíte, jak si vedou vaše příspěvky, získáte údaje o publiku a jeho růstu a dostanete se k analytickým přehledům a funkcionalitám pro monetizaci. To vše na jednom místě. Tato data totiž zatím poskytovaly pouze Facebook stránky.

Profesionální režim můžete také kdykoliv vypnout a vrátit se k osobnímu profilu.

Novinku začne Facebook testovat v USA a do dalších zemí ji zavede v příštím roce.

Aktualizace pro stránky tvůrců

Facebook zavádí novinky i pro tvůrce, kteří používají Facebook stránky. Přidává například profesionální panel, který poskytuje komplexnější přehled o výkonnosti stránky a informace o publiku.

Zdroj: Facebook

Nový ovládací panel nabízí podrobnější statistiky výkonu a také informace o bonusech či systému hvězd. V horní části pak přidal novou sekci, která se věnuje komentářům a sdílenému obsahu.

Dozvíte se tu také tipy, jak vytvářet vysoce výkonný obsah na základě údajů o engagementu a trendů.

Zdroj: Facebook

A nakonec Facebook testuje dvoukrokový nástroj pro tvorbu příspěvků, který tvůrcům umožní plánovat příspěvky a rovnou je crosspostovat do skupin.

Zdroj: Facebook

O všech novinkách se více dozvíte na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře