Facebook testuje Watch Party, nový nástroj pro skupiny

29. 1. 2018Novinky

Facebook vnímá, že lidé se na sociální síti rádi sdružují, diskutují ve skupinách, sledují živá vysílání a vyhledávají nové příležitosti, jak se vzájemně propojit. Proto přichází s další novinkou, která tyto ambice podpoří. Watch Party umožní propojit živá videa a reakce členů facebookových skupin.

Nový nástroj Watch Party by měl pomoci členům skupin sledovat společně živé vysílání a zároveň na něj reagovat. Videa do Watch Party vybírají správci nebo moderátoři skupin. Dobrá zpráva je, že sem lze zařadit jakékoliv veřejné video z Facebooku – live i jiné.

Za spuštěním Watch Party stojí dlouhodobý cíl Facebooku zvyšovat engagement live videí, protože již dnes přinášejí až 6x více interakcí než předtočené spoty.

Novinka je zatím v testovací fázi a dostupná pouze pro pár vybraných Facebook Groups s celkem miliardou členů. V budoucnu ji však bude moci vyzkoušet každý.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře