Facebook testuje zelenou obrazovku ve Stories

23. 3. 2021Novinky

Facebook testuje nový kreativní nástroj ve Stories. Zelená obrazovka vám umožní vložit na pozadí fotku nebo video a překrýt je jiným vizuálním obsahem.

Efekt zelené obrazovky je k dispozici už na Instagramu a nyní se nově objeví ve Facebook Stories. Najdete ho mezi kreativními nástroji při vytváření příběhů. Když tuto možnost zvolíte, budete moci přidat vlastní fotku nebo video na pozadí a poté dál pořizovat video snímky nebo statické fotky, které do příběhů také vložíte.

Tato funkcionalita může vašemu obsahu přinést atraktivní osvěžení. A zároveň může být marketingově velmi praktická. Tipy, jak zelenou obrazovku používat v Instagram Reels nebo Stories, ukazuje například toto video.

Zdroj: Matt Navarra

Facebook zelenou obrazovku zatím testuje s pár vybranými uživateli. Jakmile bude dostupná globálně, doporučujeme prozkoumat její potenciál i na Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře