Facebook vyzývá k integraci funkce sdílení Stories v aplikacích

19. 1. 2022Novinky

Facebook chce, aby lidé více používali Stories. Nyní se zaměřil na vývojáře, které nabádá, aby funkcionalitu pro sdílení do příběhů integrovali i do svých aplikací. Cílem je zvýšit jejich propagaci a zároveň dát uživatelům více možností, jak tvořit obsah.

Na konci loňského roku představil Facebook novou platformu Creative App pro Facebook Stories, která vývojářům umožňuje vytvářet a propagovat aplikace související se Stories přímo v rozhraní příběhů. Zároveň nabízí proklik do aplikace v rámci procesu vytváření Stories, čímž podporuje její širší využívání.

Tyto nástroje spolu s funkcionalitou sdílení do příběhů rozšiřují možnosti, které mohou zlepšit uživatelský zážitek. Pokud se Facebooku navíc podaří přimět více vývojářů, aby zapojili své uživatele do publikování Stories i v jejich aplikacích, může vzniknout oboustranně prospěšný proces, který by podpořil ještě větší využívání příběhů.

Na podporu této myšlenky zveřejnil Facebook nový přehled výhod, které používání funkcionality sdílení do Stories nabízí.

Zdroj: Facebook

Podrobnosti se dozvíte na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře