Facebook zavádí nové typy příspěvků ve skupinách

29. 12. 2020NovinkyNovinky

Facebook zavedl další novinky ve skupinách. Správci skupin se mohou těšit na dva nové druhy příspěvků, které pomohou zvýšit zapojení uživatelů.

Otázky a odpovědi

První z nich je textový příspěvek ve formátu otázek a odpovědí v reálném čase, který mohou používat správci a který podpoří interaktivní zapojení členů. Ti se totiž na správce často obrací s prosbou o radu, ovšem v soukromé zprávě nebo obyčejném příspěvku, který není vizuálně nijak odlišený a často se ztratí v davu ostatních. Proto Facebook zavádí propracovanější formát.

Chcete-li tento druh příspěvku použít, už je dostupný v desktop verzi Facebooku, pro aplikaci bude k dispozici co nevidět. Při vytváření příspěvku jednoduše kliknete na možnost Zeptejte se mě a zadáte podnět. Uživatelé pak položí otázku pomocí tlačítka u příspěvku nebo otázku nasdílí přímo do vlákna komentářů.

Zdroj: Facebook

Danou sérii otázek a odpovědí můžete používat libovolně dlouho a kdykoliv ji můžete ukončit. Přehled zůstane sice stále k dispozici, ale zmizí tlačítko pro položení otázky.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Facebooku.

Výzvy

Facebook přidal ještě jeden nový formát zvýrazněného příspěvku – tentokrát v podobě výzev. Zveřejňovat je mohou správci i členové. Odpovědi následně najdete ve vláknu pod příspěvkem.

I tvorba tohoto postu je snadná. Při psaní příspěvku ve skupině jednoduše zvolíte možnost Napište výzvu. Novinka je již dostupná v aplikaci pro iOS a Android a nově i na desktopu. Facebook ji také začíná testovat s několika osobními profily.

Zdroj: Facebook

Více se dozvíte na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře