Facebook zlepšuje upozornění na odstranění příspěvků

4. 3. 2022Novinky

Facebook testuje nový způsob upozornění na odstranění obsahu. Notifikace nyní poskytnou více souvislostí o tom, proč byl váš příspěvek odstraněn prostřednictvím automatického procesu detekce.

Facebook zahájil test aktualizovaných upozornění, která obsahují více informací o tom, proč byl příspěvek odstraněn a jestli ho zkontroloval uživatel, anebo jej identifikovala automatická detekce.

Cílem je, aby se tvůrci takového příspěvku lépe dozvěděli, z jakého důvodu Facebook obsah smazal, zároveň bylo jednodušší se proti tomuto rozhodnutí odvolat a předcházelo se v budoucnu zbytečným chybám.

Podnět k aktualizaci systému totiž přišel poté, co automatická detekce Facebooku odstranila snímky, které použila kampaň na podporu povědomí o rakovině prsu.

Samozřejmě že při použití automatizace, zvlášť v takovém rozsahu, může k chybám docházet. Facebook se ale neustále snaží automatickou detekci zdokonalovat a na zlepšení upozorňuje i v pravidelných aktualizacích o dodržování zásah komunity.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře