Facebook zpřístupní AR nástroje více uživatelům

15. 12. 2021Novinky

Facebook se rozhodl zpřístupnit zjednodušené nástroje rozšířené reality více uživatelům. Teď můžete například využít beta verzi aplikace Spark AR Go, která vám umožní vytvářet vlastní AR efekty pro Instagram.

Spark AR Go je aplikace pro iOS, díky které můžete propojit fotografie, memy, umění nebo video s rozšířenou realitou. Tvůrci tak budou moci rozšířit osobní brandy, aktivity a tvůrčí vize novými způsoby – například pomocí vlastních AR kvízů, unikátní výměny pozadí nebo zkoušky make-upu.

Aplikace se původně jmenovala Polar a Facebook ji letos představil na konferenci Connect. V roce 2019 také na Instagramu spustil aplikaci Spark AR.

Spark AR Go zahrnuje šablony, nástroje pro přepínání a posouvání a další možnosti, které vám tvorbu rozšířené reality usnadní. Jakmile své dílo publikujete, efekty se objeví na vašem profilu na Instagramu.

Facebook se tím snaží zjednodušit a zefektivnit proces vytváření rozšířené reality, díky čemuž by se o tuto možnost mohlo zajímat více lidí. Tím by se daly do pohybu nové trendy a AR nástroje by mohly začít být součástí facebookových aplikací.

Pokud máte zájem Spark AR Go vyzkoušet, zaregistrujte se zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře