IG Live nabídne odznaky automaticky

13. 1. 2022Novinky

Odznaky pro živé vysílání, které umožňují divákům podpořit tvůrce, zavedl Instagram v loňském roce. Nyní je přidává do výchozího nastavení, a to ve všech regionech, kde jsou momentálně k dispozici.

Během živého vysílání se odznaky zapnou automaticky. Pokud je využívat nechcete, můžete je kdykoliv zase vypnout. Instagram odznaky v live přenosech již povoluje, a tvůrci tak na nich mohou okamžitě vydělávat.

Tato aktualizace má také povzbudit tvůrce k častějšímu vysílání, aby dosáhli většího zapojení diváků, a tím zvýšili i svůj příjem.

Zdroj: Social Media Today

Odznaky Instagram Live se objevují u komentářů, a to v případě, že daný fanoušek zaplatil, aby svému příspěvku dodal „extra šmrnc“ a zvýraznil ho mezi ostatními.

Zdroj: Social Media Today

Lidé si mohou během živého vysílání zakoupit odznaky tak, že kliknou na ikonu odznaků ve spodní liště funkcí. Ceny se pohybují od 0,99 dolaru za kus až po 4,99 dolarů za tři kusy.

Veškeré příjmy z odznaků jdou do kapsy tvůrcům (po odečtení případných poplatků). Jedná se o zajímavý způsob, jak nabízet přímou finanční podporu oblíbeným streamerům a zároveň dát divákům možnost zvýraznit jejich komentáře. To pak může být pro tvůrce větší důvod, aby je ocenil a komunikoval s nimi.

Abyste jako tvůrci získali přístup k odznakům IG Live, musíte být starší než 18 let a mít v aplikaci účet Creator nebo Business. Musíte mít také více než 10 tisíc sledujících a dodržovat zásady monetizace pro partnery a pravidla komunity.

Odznaky jsou momentálně k dispozici tvůrcům v USA, Velké Británii, Francii, Španělsku, Itálii, Německu, Japonsku, Austrálii, Turecku, Brazílii a Mexiku. Další regiony by měly brzy následovat.

Pro další čerstvé novinky doporučujeme sledovat kanál Instagramu vyhrazený tvůrcům.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře