Instagram nezavede feed s příspěvky pouze od sledovaných účtů

3. 10. 2024Novinky

Instagram potvrdil, že samostatný kanál, kde se budou zobrazovat pouze příspěvky od účtů, které sledujete, nepřidá. Aplikace naopak stále více směřuje k algoritmicky definovaným feedům založeným na doporučování obsahu.

Instagram možnost kanálu příspěvků, kde uvidíte jen nejnovější aktualizace účtů, které jste si výslovně vybrali ke sledování, několikrát testoval a zkoušel.

Pokaždé však zjistil, že existuje pouze malá podskupina lidí, kteří jsou s tímto feedem spokojení. Větší skupina lidí zapomněla, že tento feed sleduje, a následkem toho používala Instagram v průběhu času stále méně a méně. Když se jich pak Instagram zeptal, jak jsou s aplikací spokojeni, uvedli, že stále méně.

Dalším efektem tohoto feedu bylo, že sledované účty začaly používat Instagram méně, a tedy se výrazněji snížila aktivita i co do likes, komentářů a zpráv.

Ačkoliv tedy lidé mohou chtít na Instagramu pouze kanál s obsahem sledovaných účtů, data ukazují celkově menší zapojení a klesající spokojenost uživatelů.

Instagram naopak zaznamenává, že se stále více osvědčuje doporučování obsahu pomocí umělé inteligence. Tento obsah dnes zabírá 50 % zobrazených příspěvků v aplikaci, což prokazatelně zlepšuje uživatelský zážitek a zvyšuje zapojení uživatelů.

Skupinu lidí, kteří chtějí sledovat obsah svých spojení a rychle se k němu dostat, však Instagram dál bere v potaz. Dosud se jim snažil pomoci vytvořením kanálu Following, který umožňuje odložit doporučení na měsíc, a kanálu Favorites, aby měli jistotu, že jim neunikne nic z účtů, které přidali mezi oblíbené. V této oblasti hodlá zkoumat i další možnosti.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře