Instagram přidává viditelné komentáře do Stories

4. 9. 2024Novinky

Instagram zavádí další funkcionalitu, pomocí které chce podpořit větší interakci uživatelů. Ve Stories jsou nyní k dispozici komentáře, které jsou viditelné pro všechny, kdo si daný příběh prohlížejí.

Instagram oficiálně spustil komentáře ve Stories. Na novinku upozorňuje v aplikaci prostřednictvím oznámení.

Tyto komentáře se zobrazují podél spodní části příběhu, nad ovládacími prvky a podrobnostmi o divácích, takže nejsou nikterak rušivé, přesto dokáží upoutat pozornost a Instagram věří, že přimějí více lidí komentovat aktualizace ve Stories.

K dispozici jsou také výzvy, které fungují v podstatě jako zvýraznění komentářů na hlavní obrazovce.

Zdroj: Taylor Loren

Komentování Stories je volitelná možnost. Ve výchozím nastavení mohou komentář zanechat pouze sledující, s nimiž se vzájemně sledujete. Můžete to však změnit na všechny sledující.

Pokud tuto funkcionalitu využívat nechcete, můžete ji vypnout a komentáře se u vašeho obsahu zobrazovat nebudou. Povolení komentářů by však mohlo být dobrou cestou, jak zvýšit dosah tím, že vyvoláte větší zapojení do svého obsahu.

Jedná se o další způsob, pomocí kterého se Instagram snaží zvýšit zapojení uživatelů v aplikaci, neboť stále více lidí přechází s diskusemi a sdílením do soukromých zpráv. Nové komentáře by měly fungovat podobně jako poznámky, které se nacházejí ve schránce DM a které zaznamenávají velkou popularitu.

Podrobnosti o novince se dozvíte zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře