Instagram reklamu půjde vytvořit i bez propojení s Facebook účtem

25. 6. 2020Novinky

Chtěli byste spustit reklamní kampaň na Instagramu, ale nemáte založený reklamní účet na Facebooku? Sociální síť to nově umožní i bez něj.

Instagram přidal nový nástroj, který firmám umožní spustit reklamy na platformě, aniž by byly propojené s reklamním účtem nebo stránkou na Facebooku. Jedinou podmínkou je, že jste ještě nepropagovali žádný příspěvek.

V aplikaci Instagramu budete moci vytvářet a spravovat reklamy a sledovat jejich výkon. Pokud nechcete používat Správce reklam na Facebooku, nemusíte. Jestliže však chcete inzerovat napříč všemi aplikacemi, které pod Facebook spadají, je propojení s reklamním účtem nezbytné.

Jak na to?

  1. Běžte na svůj instagramový profil.
  2. Klikněte na příspěvek, který chcete promovat.
  3. Klikněte na možnost Propagovat pod obrázkem.
  4. Nastavte cílovou stránku (kam se lidé dostanou po kliknutí na reklamu), publikum, denní rozpočet a délku propagace. Poté klikněte na možnost Další.
  5. Na konec stiskněte tlačítko Vytvořit propagaci v části Kontrola.
  6. Schválení sponzorovaného příspěvku trvá obvykle do 60 minut.

Instagram testoval nástroj v několika posledních měsících a nyní je dostupný v USA a Turecku. Podrobnosti najdete v nápovědě Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře