Instagram rozšiřuje možnosti anket ve Stories

28. 1. 2022Novinky

Instagram aktualizoval ve Stories nálepku s anketami. Nyní můžete přidat až 4 varianty odpovědí, čímž se jejich možnosti zdvojnásobí. Cílem je především zvýšit zapojení uživatelů.

V seznamu nálepek v Instagram Stories teď najdete výzvu, která informuje o novince. Díky rozšířeným možnostem anket můžete dosáhnout většího zapojení uživatelů do svých příběhů. Jednoduchý proces reakce (na jedno kliknutí) v anketách je skvělým lákadlem pro interakci, které může pomoci maximalizovat odezvu i dosah.

Ukázalo se totiž, že ankety s pouhými 2 odpověďmi tvůrcům ani respondentům často nestačí. Vždy je mezi nimi „šedá zóna“. Díky 4 odpovědím tak bude mnohem snazší provést hlubší a ucelenější průzkum na různá témata. To by kromě engagementu mohlo přinést i cenné informace od publika.

Zdroj: Meg Coffey

Někteří uživatelé mají kromě toho k dispozici i novou možnost změnit barvu textu otázky na nálepce ankety.

V obou případech se jedná o malé aktualizace. Každá z nich však může přinést hodnotu a užitek. Pokud nové upozornění v nabídce možností ve Stories nevidíte, doporučujeme aktualizovat aplikaci na nejnovější verzi.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře