Instagram rozšiřuje možnosti kontroly citlivého obsahu

9. 6. 2022Novinky

Instagram oznámil, že rozšiřuje možnosti kontroly citlivého obsahu, kterou poprvé spustil loni v červenci. Novinka má poskytnout uživatelům více možností, jak spravovat své prostředí v aplikaci.

Novinka se původně vztahovala pouze na záložku Objevit, nyní však Instagram umožní spravovat obsah, který se zobrazuje ve všech částech aplikace.

Aktuálně tak budete moci kontrolovat citlivý obsah a účty, které se zobrazují ve vyhledávání, Reels, účtech, které byste mohli sledovat, stránkách s hashtagy a doporučeních ve feedu.

Ovládací prvky nabízí přitom 3 možnosti:

  • Standardně (Omezení) – výchozí stav, který nezobrazuje některý citlivý obsah a účty.
  • Méně (Omezit ještě víc) – umožňuje vidět méně citlivého obsahu a účtů.
  • Více (Povolit) – umožňuje vidět více citlivého obsahu a účtů, tato varianta je však dostupná pouze uživatelům ve věku 18+.

Změnu ovládacích prvků provede takto:

  1. Přejděte na svůj profil na Instagramu.
  2. Klikněte na nabídku Nastavení v pravém horním rohu.
  3. Klikněte na položku Účet.
  4. A poté na možnost Nastavení citlivého obsahu.

Instagram novinku zavádí postupně a v průběhu následujících týdnů bude k dispozici všem. Podrobnosti se dozvíte na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře