Instagram sdílí tipy, jak maximalizovat živá vysílání

25. 7. 2024Novinky

Instagram zveřejnil nového průvodce živým vysíláním. Ten by mohl být další inspirací pro vylepšení vaší prezentace na sociální síti a zvýšení povědomí o vaší značce mezi uživateli.

Nový průvodce live streamem na Instagramu se zabývá všemi základními informacemi o živém vysílání. K dispozici jsou například tipy, jak vysílání naplánovat nebo jak do něj zapojit hosty. Rovněž se dozvíte, jak přesně fungují oznámení o streamu a jak je využít ve svůj prospěch.

Instagram v příručce uvádí, že živé vysílání přináší řadu výhod, jako je interakce v reálném čase, příležitost k autentickému spojení a také více obsahu pro váš kanál.

Abyste z Instagram Live vytěžili co nejvíce, Instagram doporučuje následující:

  • Naplánujte si obsah – oslovíte tak lidi, kteří o něj mohou mít zájem.
  • Propagujte vysílání – věnujte dostatečné úsilí tomu, aby se o vašem streamu vědělo.
  • Zapojte diváky – během vysílání s nimi komunikujte a odpovídejte na komentáře.
  • Buďte autentičtí – ve vysílání buďte sami sebou, autenticita totiž buduje silnější spojení s lidmi.

Instagram v průvodci nabízí i tipy, jak používat nejrůznější funkce živého vysílání, pomocí kterých můžete vylepšit divácký zážitek (filtry, efekty, fundraising, sdílení obrázků a další).

Zdroj: Instagram

Pokud tedy chcete zvýšit výkonnost svých živých videí na Instagramu, doporučujeme si průvodce přečíst. Dozvíte se v něm řadu užitečných informací, o kterých jste možná zatím nevěděli.

Průvodce Instagram Live najdete na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře