Instagram spouští nové přehledy ve Stavu účtu

13. 12. 2022Novinky

Instagram přidává do panelu Stav účtu v profilech nový užitečný prvek. Ten zobrazí, jestli je váš obsah způsobilý k doporučení, anebo jestli je s něčím, co jste zveřejnili, problém.

Instagram se snaží tvůrcům zajistit větší transparentnost. Proto aktualizuje panel Stav účtu v aplikaci, který ukáže, zda je váš obsah způsobilý k doporučení různými systémy Mety, a poskytne pokyny, jak napravit případné problémy v této oblasti.

Pokud si v rámci Stavu účtu všimnete žlutého upozornění, klikněte na něj a dozvíte se více informací. Instagram zobrazí ukázku příspěvků, které by mohly porušovat jeho pravidla, a přidá vysvětlení, proč mohou být v rozporu se zásadami platformy.

Jedná se o velký krok k větší transparentnosti procesů Instagramu a přínos pro tvůrce, kteří chtějí maximalizovat své příležitosti v aplikaci. Nyní se totiž může stát, že na doporučení nemáte nárok a ani se o tom nedozvíte. Pokud tedy nově uvidíte, že váš dosah klesá, nebo vám sledující oznámí, že vaše příspěvky nevidí, můžete se podívat do Stavu účtu a ujistit se, že je všechno tak, jak má.

A pokud chcete vědět, jaký obsah Instagram neschvaluje, zde je seznam věcí, které se v jeho doporučeních neobjevují.

K novince budou mít postupně přístup všichni uživatelé Instagramu. Panel Stav účtu najdete pod možností Nastavení a poté Účet. Podrobnosti se dozvíte v článku Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře